Laksetærte

onsdag 14. marts 2018 | Opskrifter

Vi skal huske at spise fisk, og gerne flere gange om ugen, i alle mulige faconer og farver!

Vi gør hvad vi kan her i huset.

Forleden fik vi en lækker laksetærte, som jeg gerne vil dele med jer.

Så hvis du også er en af dem, der elsker hjemmelavede tærter, så kast dig over denne.

Dej:

120 g hvedemel

60 g grahamsmel

100 g koldt smør eller margarine

3 spsk vand

Skær smøret/margarinen i tern og kom det i melet. Findel det og tilsæt vandet.

Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, tryk den ud til en cirkel, og pak den i film og læg den i køleskabet i  mindst en time.

Efter turen i køleskabet, rulles dejen ud, så den passer til en tærteform (rund) og husk at lade den gå op af kanterne.

Bagetid: 40 minutter i en forvarmet ovn 180° (varmluft 170°)

Æggemasse: 3 æg, 2 dl mælk (i luksus udgaven skiftes mælken ud med fløde) 150 g revet ost, 1 tsk salt, revet muskatnød, friskkværnet peber. Alle ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.

Fyld: 1 porre skåret i tynde strimler og kogt et minut. Efter kogning og afdrypning, hældes de i tærteformen. 300 g fersk laks skåret i mundrette bider, som placeres ovenpå porrerne, hvorefter æggemassen hældes over og dækker alt fyldet.

Ind i ovnen med fadet, og så er det bare om at nyde duften der langsomt breder sig i køkkenet.

Servér evt med en lille lækker grøn salat til.

Velbekomme 🙂

 

 

 

Follow

Tak fordi du læste med... Del gerne hvis du synes om indlægget <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *