Lækre saftige gulerodsbrud

lørdag 3. marts 2018 | Opskrifter

 

Hjemmebagt brød er fantastisk, og jeg elsker at forkæle familien med hjemmebag. Og det er sjældent, at det holder længe herhjemme, -heldigvis.

Jeg har fundet en lækker opskrift i AMO´s bagebog på gulerodsbrud, som vi elsker at spise. De er helt enormt indbydende og lækre, saftige og samtidig luftige.

De er lige til at have med på farten, til den lille ekstra sult.

 

Gulerodsbrud

ca 16 stk

  • 50 g gær
  • 5 ½ dl lunken vand
  • 2 spsk sukker
  • 3 tsk salt
  • ca 1 kg hvedemel
  • 75 g blødt smør
  • 2 æg
  • 150 g solsikkekerner
  • 4 store revne gulerødder

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt hvedemelet, sukker og salt og ælt det sammen. Ælt derefter det blde smr ind i dejen og ælt dejen i 6-8 min, til den er smidig.Lad dejen hæve på et melet bord med et klæde over i ca 1 time.

Lav en fordybning i midten og slå æggene ud i fordybningen. Kom solsikkekerner og gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til èn stor bolle. Brug en kniv til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen. Meningen er at dejen skal være ujævn. Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 16 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ca 15 min, midt i ovnen ved 220° forvarmet ovn (200°)

VELBEKOMME

TIPS

Jeg river gulerødderne halvt fordelt på den fine og den grove side af rivejernet!

De kan fryses og så er der altid lidt nemt og lækkert til madpakken!

Opskriften er fundet i AMO den store bagebog 3.

Follow

Tak fordi du læste med... Del gerne hvis du synes om indlægget <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *