<

Gode brød til madpakken

tirsdag 27. februar 2018 | Opskrifter

I går bagte jeg nogle fantastiske boller til weekenden, og hvis der er flere tilbage, er de også gode til madpakken. En god lille snack.

Ofte synes jeg, at hjemmebagt brød ikke er så interessant efter et par dage, men her er der nogle fantastiske boller, som også på 4. dagen (hvis de holder så lang tid) er friske og lækre at sætte tænderne i, uden at man behøver kamuflere dem med tandsmør og pålæg.

Opskrift:

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

3,5 dl vand

5 dl minimælk

50 g gær

0,5 dl olivenolie

2 tsk salt

1 spsk sukker

ca 950 g hvedemel

Sådan gør du:

Kog kerner ig frø i vand i et par minutter. Kom mælk i for at afkøle blandingen. Når blandingen er håndvarm, røres gæren ud heri. Kom olie, salt, dukker og det meste af melet i. Ælt dejen rigtig godt. Den skal være lidt klistret.

Lad den hæve i cirka 20 minutter.

Form 40 små aflange boller, sæt dem tæt på en plade med bagepapir (det kan hjælpe at fugte hænderne lidt i vand,, da dejen klistrer lidt)

Lad bollerne efterhæve i cirka 20 minutter.

Bag bollerne i 11-15 minutter ved 225 grader.

Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Velbekomme

Follow

Tak fordi du læste med... Del gerne hvis du synes om indlægget <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *