Den ultimative bedste chokoladekage

mandag 25. juni 2018 | Opskrifter

 

 

Indrømmet…. jeg har en sød tand, og har meget svært ved at modstå kager, og især chokoladekager.

Jeg har prøvet at bage adskillige af slagsen, men for et par år siden faldt jeg over denne opskrift, som er blevet populær i familien og blandt venner.

Den er nem at bage, og kan holde sig frisk og lækker svampet i flere dage – hvis den ikke bliver spist inden ……

Denne portion passer til en lille bradepande ca 23×33 cm.

OPSKRIFT:

6 spsk kakao

250 gram hvedemel

300 gram sukker

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 knsp salt

2 æg

150 gram smør

2,5 dl vand

100 g mørk chokolade

GLASUR:

3 spsk kakao

200 gram flormelis

2 spsk smør

2 tsk kanel (kan udelades)

0,5 dl mælk

Smelt smørret i en gryde. Sigt alle de tørre dele i en skål, kom æg, smeltet smør og vand i, og pisk det hele sammen. Vend den grofthakkede chokolade i til sidst.

Dejen hældes i bradepanden, bages på næst nederste rille ca 35 minutterved 170° i alm ovn.

Kagen må ikke bages for meget, den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.

Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør og varm mælk, og evt kanel, blandes godt med håndmixer, indtil glasuren er god tyk, og smøres på, når kagen er kold.

Velbekomme.

TIPS: Kagen bliver kun bedre af at komme i fryseren ( men den bliver som regel altid spist med det samme)

 

Follow

Tak fordi du læste med... Del gerne hvis du synes om indlægget <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *