Chocolate Cookies – du kan ikke lade dem være…..

onsdag 2. maj 2018 | Opskrifter

Man kan da altid nyde en cookie….. man kan da ikke lade være, og de her er himmelske og holder ikke længe i kagedåsen.

De kan nydes alene, sammen med dem du holder af, til en kop kaffe, eller et glas koldt mælk. I sofaen under tæppet til en god film, eller til kaffeselskabet med tante Oda. Eller bare på en helt almindelig tirsdag, fordi vi bare ikke kan lade være.

Forleden dag havde jeg en fridag, planen var, at jeg skulle gøre lidt ved krukkerne og roserne i min lille bitte have. Men det regnede, lynede og tordnede, så jeg fandt på noget andet. Cookie bagning. Tænkte, at jeg kunne forkæle kollegaerne lidt dagen efter, og de faldt vist lige i deres smag.

Jeg bagte to varianter, en med mørk og hvid chokolade og en med hvid chokolade og peanuts.

Velbekomme 🙂

CHOCHOLATE COOKIES

ca 24 stk

120 g sukker

140 g farin

140 g smør (stuetemperatur)

1 æg (stort)

220 g hvedemel

30 g kakaopulver

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

1 tsk salt

½ tsk vaniljesukker

100 g hvid chokolade (grofthakket)

100 g mørk chokolade (grofthakket)

 

 

PEANUT COOKIES

ca 24stk

120 g sukker

140 g lys muscovadosukker

140 g smør (stuetemperatur)

1 æg (stort)

240 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 tsk salt

½ tsk vaniljesukker

100 g hvid chokolade (grofthakket)

100 G saltede peanuts (hakket)

 

Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse. Brug en håndmixer, det tager nogle minutter.

Tilsæt æg og pisk igen.

Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.

Tilsæt melblandíngen lidt af gangen, mens der piskes ved meget lav hastighed. Dejen skal bare samles. Så du må endelig ikke overpiske nu.

Nu skal den hakkede chokolade vendes i dejen. Bland det godt.

Kom dejen på køl og den kan sagtens stå til dagen efter.

Del dejen i 35 grams stykker og tril dem til kugler.

Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir, der skal være god afstand mellem dem, de fylder ca 8-9 cm i diameter når de er bagt.

Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) ca 12 minutter

Læg kagerne på en rist med bagepapir, så de kan afkøle.

Opbevar dem i en lufttæt boks. Eller nyd dem med det samme 🙂

TIPS :

Chokoladen kan udskiftes med tørrede bær eller nødder, lige efter din egen smag.

Cookie dejen kan holde sig ca 3 dage i køleskabet. Du kan også fryse cookie dejen i op til 3 måneder.

Follow

Tak fordi du læste med... Del gerne hvis du synes om indlægget <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *